top of page

Kako vnesti povezavo za plačilo v e-sporočilo gostu?

Updated: Oct 1


Kako deluje vmesnik - Posredovana povezava za spletno plačilo (Hotelinco Pay By Link funkcionalnost) po e-pošti je povezava ali gumb, povezan z varno spletno plačilno stranjo, ki jo gosti vaš ponudnik plačilne platforme.

Kako vnesti povezavo za plačilo v e-sporočilo gostu?

Nastavitve ->Email-> Predloga Predračun-> Jezik

(V primeru več nastanitvene inštalacije je treba izbrati tudi namestitev v spustnem seznamu Hotel)


V urejevalniku besedila za pošiljanje e-pošte je umeščena ikona za enostaven vnos povezave za spletno plačilo v vašo predlogo emaila (Predračun predloga). Ko ste zadovoljni, shranite predlogo in pred pošiljanjem naredite še test (Klikni na gumb Pošlji test).


Pošiljanje emaila s Pay-by-link povezavo preko rezervacije


Ko želite gostu poslati predračun po elektronski pošti - skupaj z možnostjo spletnega plačila za morebitno predplačilo oz. depozit - lahko to enostavno storite tako, da najprej poiščete želeno rezervacijo, pošljete gostu e-sporočilo s klikom na gumb E-pošta na maski Predračun, kjer je sicer mogoče tudi pregledati, izdati in urejati predračun (brisanje in dodajanje postavk, menjava imena na predračunu).


V Hotelinco izberete nastavitve, nato email in tip predloge (PREDRAČUN) in jezik predloge, ki ga želite urejati oz. dopolniti s Pay By Link povezavo.



Če ima gost več predračunov, bodite pozorni, da izberete pravega oz. tistega, ki ga želite poslati.



S klikom na gumb E-pošta se odpre novo okno, kjer lahko predlogo ponovno pregledate ali morebiti pouredite.


S klikom na Pošlji, pošljite e-sporočilo s predračunom na e-naslov gosta.



Pomembno: ne pozabite določiti tudi višine zahtevanega depozita na izbranem ceniku, ki ga določite v zavihku Nastavitve-> Ceniki -> Uredi Cenik.


V vrstici izbranega cenika kliknite na gumb Uredi Cenik in odpre se novo okno za urejanje lastnosti izbranega cenika. Na izbranem ceniku v spustnem seznamu Zahtevan depozit določite višino depozita (kot kaže spodnja slika).




Opomba: Pay-By-Link funckionalnost je vezana na dodatno licenco in integracijo sistema s plačilnim sistemom. Če v vašem sistemu ni mogoče vnesti povezave Pay-By-Link, potem morda nimate ustrezne licence ali vzpostavljene integracije. Za več informacij se obrnite na podporo helpdesk@hotelinco.net

Hotelinco omogoča integracijo z Wordline Saferpay, Stripe in Monri Payments. Za vzpostavitev integracije morate skleniti pogodbo z izbranim ponudnikom plačilne platforme.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page